Steigerhout beits

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

Beits is een waslaag die u kunt aanbrengen op steigerhout. Deze waslaag wordt gebruikt om nieuw steigerhout een verouderde uitstraling te geven. Bij Steigerhoutkopen.net vindt u alleen de beste kwaliteit beits. Wij hebben beits in de volgende kleuren: grey wash, antractiet wash en white wash voor slechts € 15.

U kunt bij Steigerhoutkopen.net planken kopen die wij al voor u hebben voorzien van een waslaag. Uiteraard kunt u dit ook zelf doen. Wij verkopen goede beits die u gemakkelijk zelf kunt toepassen. Hierdoor bepaald u zelf de authentieke uitstraling die u wilt bereiken. De waslaag ziet er erg mooi uit nadat het is aangebracht, maar daarnaast heeft het ook weldegelijk een functie. Het biedt het steigerhout een extra beschermlaag waardoor het UV-beschermd is en een vochtregulerende werking heeft.

Als u van plan bent om het steigerhout in de tuin te gebruiken dan is het zeker aan te raden om het hout te beschermen tegen weer en wind en de levensduur te verlengen door het gebruik van een beits.

Beits gebruiken

Indien u bij ons beits koopt en zelf de waslaag wilt aanbrengen ga dan als volgt te werk:

  1. Verwijder eerste waslagen. Hierdoor bereikt de beits een optimaal effect.
  2. De beits kan worden aangebracht met een dikke kwast.
  3. Zorg altijd dat u de waslaag in de richting van de houtnerf verft.
  4. Smeer de waslaag goed uit. Dit kunt u het beste doen met een doek.
  5. Laat het beits 24 uur drogen en breng vervolgens een tweede laag aan (indien nodig).
  6. Laat het vervolgens goed drogen en in trekken.
  7. Als de waslaag goed is ingetrokken is het handig om de was op te boenen. Hierdoor krijgt de waslaag de best mogelijke sterkte.

U kunt zelf bepalen hoe transparant of hoe dekkend u het mengsel wilt hebben. Test dit van te voren ook zeker even uit. Hoe meer water u toevoegt aan het mengsel, hoe transparanter het effect zal zijn. En hoe minder water u toevoegt, hoe dekkender het effect zal zijn.

Nieuw! Deel deze pagina met uw vrienden.
Kies uw social media account naar keuze: