Creatief met steigerhouten meubels

Omdat steigerhouten meubels op dit moment erg in trek zijn, is het moeilijk om tussen al die meubels op te vallen met uw meubel. Het is dus erg belangrijk om creatief te zijn met de steigerhouten planken die u hebt gekocht. Dit is natuurlijk geen must, lang niet iedereen is even creatief om mooie meubels te bedenken en te maken. Voor deze mensen zijn er ook genoeg bouwtekeningen voor steigerhouten meubelen!

Steigerhout kopen is echt stap 1!

Nadat u er daadwerkelijk voor hebt gekozen om steigerhout te kopen, is de keuze hierna nog veel belangrijker. Wat gaat u maken? Steigerhouten meubels, een tafel, of juist tuinmeubels? Naast het feit dat binnen- en buitenmeubels anders behandeld moeten worden is het de kunst om een unieke steigerhouten creatie te maken.

Ik ben totaal niet creatief; wat nu?

Er zijn veel mensen die heel creatief zijn en van alles iets moois kunnen maken, maar er zijn nog veel meer mensen die dit niet kunnen! Het is echter niet zo dat u per se creatief geboren moet zijn; u kunt het ook leren!
U kunt op heel veel manieren creatiever worden. Creativiteit heeft vooral te maken met de ruimte waarin u zich begeeft en of u ‘out-of-the-box’ kunt denken. Met de ruimte bedoelen we of u met veel andere creatieve mensen omgaat. U zou ook een workshop out-of-the-box-denken kunnen volgen om creatiever te worden.

U kunt natuurlijk ook creaties afkijken. Hiervoor geldt het gezegde ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’, wat voor veel minder creatieve mensen opgaat. Kijk echter verder dan uw neus lang is en dus niet alleen naar de tuin van uw buren of het park om de hoek. Het internet biedt ontzettend veel inspiratie voor uw steigerhouten meubelen, net als veel woonbladen. Op de site hieronder kunt u veel steigerhouten meubels vinden:

http://pinterest.com/search/pins/?q=steigerhout

Tip: u kunt op deze site ook in het Engels zoeken naar ‘scaffolding wood’ voor meer steigerhouten meubels.

Nog een goede manier om ‘af te kijken’ is om bij grote winkels langs te gaan die steigerhouten (tuin)meubels verkopen. Dit kunt u zowel op het internet als in een gewone winkel doen en dit kan u zeker helpen om inspiratie te verkrijgen.

Maak een steigerhouten bouwtekening

Bent u door bovenstaande tips op een goed idee gekomen, of had u al een goed idee? Vergeet dan niet om een bouwtekening / schets van uw idee te maken. Hierdoor krijgt u een goed, realistisch beeld van uw idee en kan het u helpen bij de daadwerkelijke bouw van uw meubel.

Aan de slag met steigerhouten meubels!

Om echt met het steigerhout aan de slag te gaan zal u toch echt steigerhout moeten kopen! Blijf niet stil zitten en onderneem snel actie daarna, anders staan die planken maar stof te happen zonder dat uw prachtige idee gerealiseerd wordt!


Deel deze pagina met uw vrienden!