Populairste steigerhouten meubelen

Misschien hebt u wel een steigerhouten stoel in uw achtertuin staan. U kunt lekker lezen terwijl de zon schijnt en u net iets te drinken heeft gepakt. Veel mensen herkennen deze situatie. Maar anderen herkennen zich weer de situatie waar ze hun kind naar bed brengen, het bed dat ze samen met hun partner in elkaar hebben gezet. Deze is ook van steigerhout. De volgende herkent zich weer in het verhaal waarin een persoon wordt beschreven die een familiediner heeft aan de lange eettafel van drie jaar oud. Deze is uiteraard ook van steigerhout, met wat wijnvlekken over het tafelblad.

Steigerhouten meubels zijn tijdloos

Er zijn zeer veel steigerhouten meubelen in de omloop. Dit is niet heel gek, gezien het feit dat steigerhouten meubelen tijdloos zijn, overal bij passen en lang meegaan. Nederland is in verhouding het land dat het meeste steigerhout gebruikt. Juist binnenshuis wordt er veel steigerhout gebruikt voor meubelen. Naar schatting wordt zestig procent van de gemaakte steigerhouten meubelen binnenshuis gebruikt.

Maar wat zijn nou de populairste meubelen?

Welke meubelen worden het meest gemaakt en gebruikt? Er zijn een aantal meubelen zeer populair in ons land:

  • Houten stoelen zijn zeer populair vanwege hun eenvoud. Men kan zelf gemakkelijk een stoel in elkaar zetten die er goed uitziet en nog jaren lang meegaat. Veel mensen hebben wel een houten stoel in hun tuin staan, maar velen hebben ook nog een steigerhouten stoel bij de open haard of andere plaats van samenkomst in het huis.
  • Eettafels zijn verrassend vaak van steigerhout gemaakt en ook zeer populair. Zeker in Brabant en Zuid-Holland worden de eettafels vaak van steigerhout gemaakt en worden houten eettafels besteld. 
  • Houten banken zijn als buitenmeubel zeer populair. Ze zijn eenvoudig uit elkaar te halen en in elkaar te zetten en erg stijlvol. 
  • Bedden zijn nog niet zo populair als houten bijzettafels, maar ze worden steeds populairder doordat grote bouwmarkten er veel bouwtekeningen voor vrijstellen.


Deel deze pagina met uw vrienden!