Steenschotten

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

Een steenschot is een plaat die bestaat uit meerdere afzonderlijke houten balken van ongeveer 10 cm breed, voorzien van tand en groef. Door middel van metalen draadstangen aan beide kopzijden zijn deze balken aan elkaar bevestigd en verstevigd met een U-profiel.

De steenschotten worden gebruikt in steenfabrieken om de betonblokken die uit de mal komen droog te leggen. Door de hitte krijgen de schotten een verweerde look. Wanneer de steenschotten zijn afgeschreven kunnen ze worden gebruikt voor de verkoop.

De cement sluier van de steenschotten zijn zeer karakteristiek en hebben een authentieke uitstraling. Ideaal om bijvoorbeeld te gebruiken als sfeervolle bijzettafel. Wij hebben hoogwaardige kwaliteit steenschotten direct op eigen voorraad in de afmeting: 95 breed bij 5cm dik bij 140 cm lang.

Opbouw van steenschotten

Onze steenschotten zijn opgebouwd uit een aantal afzonderlijke grenen regels die in elkaar passen met een pen-groefverbinding. De afzonderlijke regels zijn strak samengepakt met grote ijzeren houtdraadbouten. Aan de korte zijde van de planken zijn U-ijzers geklemd. Daarnaast lopen dwars door het hout ook nog stalen bouten die de planken in de schotten bij elkaar houden.

U kunt de steenschotten zelf op maat maken, met een cirkelzaag met goede zaagbladen. Let bij het zagen wel op de houtdraadbout in het midden van het schot. Steenschotten komen vaak terug bij paardenstallen of grote loodsen. Maar ook als tuinmeubel zijn steenschotten populair, hierdoor zijn ze erg veelzijdig inzetbaar.

Gebruik van steenschotten

Steenschotten zijn heel divers in te zetten en ideaal voor het bouwen van:

 1. Vlonders
 2. Paardenstallen
 3. Omheiningen
 4. Afzetting waterkant
 5. Rij- en loopplaten
 6. Sluisdeuren
 7. Vloerdelen
 8. Afrastering
 9. Grondkeringen
 10. Wanden
 11. Tuinmeubels

Nieuw! Deel deze pagina met uw vrienden.
Kies uw social media account naar keuze: