Gebruikt steigerhout kopen?

Gebruikt steigerhout is de trend van het moment. Het hout geeft een stoer karakter en is daarom erg populair. Mooi gebruikt steigerhout hebben wij altijd voldoende op voorraad. Wij leveren door heel Nederland aan zowel particulieren als voor bedrijven.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

Gebruikt steigerhout is de laatste jaren enorm populair geworden. Het hout wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van (buiten)meubels. Gebruikt steigerhout heeft een natuurlijke kleur omdat het hout al is gebruikt en dus in weer en wind heeft gestaan, daarnaast is het hout makkelijk te verwerken. Wij sorteren het gebruikte steigerhout zorgvuldig waardoor u alleen het allerbeste steigerhout krijgt voor het maken van onder andere meubels en schuttingen.

Gebruikt steigerhout is duurder dan nieuw steigerhout, dit komt omdat het gebruikt steigerhout handmatig wordt gesorteerd en vrij wordt gemaakt van eventuele spijkers en schroeven. Omdat het hout gebruikt is, zal het minder lang mee gaan dan nieuw steigerhout. Desalniettemin heeft gebruikt steigerhout bij veel mensen de voorkeur boven nieuw steigerhout vanwege de ‘retro’ uitstraling van het hout, dit komt voornamelijk doordat het hout gebruikssporen bevat. Wij noemen gebruikt steigerhout daarom ook hout met echt ‘karakter’.

Gekramd steigerhout

Het gebruikte steigerhout hebben wij beschikbaar in verschillende lengtematen met een vaste breedte en dikte van 20 cm bij 3,2 cm. U kunt kiezen uit de lengtes: 2 meter, 2,5 meter, 3 meter en 5 meter. De lengtematen 2 meter, 2,5 meter en 3 meter zijn eenzijdig gekramd. De lengtemaat van 5 meter is tweezijdig gekramd. Dit betekent dat er stalen kramplaten in de plank worden geperst. Dit is dé perfecte optie tegen het inscheuren van de kopse kant.

Kwaliteit gegarandeerd

Het gebruikte steigerhout zijn steigerdelen die voornamelijk in de bouw op de steiger gebruikt worden. Het is gemaakt van Vuren, dit een snelgroeiende dennenhoutsoort. Hierdoor heeft het hout een zeer lange en flexibele vezel, waardoor het hout erg sterk is en niet snel breekt. Het hout is daardoor erg populair onder meubelmakers, omdat het hout wordt gezien als ‘groen’ en ‘goed te recyclen’. Ondanks dat het hout voornamelijk buitenshuis gebruikt wordt kunt u het ook binnenhuis gebruiken. Wij raden dan wel aan om het hout een aantal dagen eerst te laten drogen voordat u ermee aan de slag gaat.

Nieuw! Deel deze pagina met uw vrienden.
Kies uw social media account naar keuze: