Nieuw steigerhout kopen?

Hecht u veel waarde aan nieuw steigerhout van hoge kwaliteit? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn de nummer één leverancier van hoogwaardig steigerhout. Wij leveren door heel Nederland aan zowel particulieren als voor bedrijven.

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
producten per pagina.

Al het nieuwe steigerhout van Steigerhoutkopen.net is onbehandeld, hierdoor heeft u de vrijheid om zelf te beslissen welke kleur u het hout gaat geven. Omdat nieuw steigerhout nog niet is gebruikt is de maatvoering erg betrouwbaar waardoor u een mooier en strakker eindresultaat krijgt dan bij gebruikt steigerhout. Nieuw steigerhout bevat geen gebruikssporen en/of schade.

Steigerhoutkopen.net heeft verschillende soorten nieuw steigerhout. Nieuw steigerhout heeft kwaliteitsklasse Vuren klasse C. Dit Vuren komt voornamelijk uit Noord-Europa. Deze kwaliteitsklasse wordt onder het KOMO-naaldhoutcertificaat geleverd. Hiermee voldoet het hout aan alle kwaliteitseisen.

Nieuw steigerhout verouderen

Omdat het steigerhout nieuw is kunt u het zelf laten verouderen. Dit wordt ook wel ‘hout verweren’ genoemd. Hout verouderen kan worden gerealiseerd met bijvoorbeeld een oplossing van ijzeracetaat of het gebruiken van een beits. Dit kunt u zelf thuis toepassen. De oplossing die uiteindelijk overblijft heeft een hoge zuurgraad en bijt vervolgens met de kleurstoffen in het hout zonder dat het erop blijft liggen.

Daarnaast zijn er nog vele andere alternatieven voor veroudering van het nieuwe steigerhout, dit is afhankelijk van het resultaat dat u wilt bereiken. Het ‘verminken’ van hout kan ook als houtveroudering gezien worden. U kunt hierbij het volgende doen:

  1. Pak een hamer en sla deuken in het hout
  2. Gebruik een gasbrander
  3. Gebruik een staalborstel om het hout uit te krassen
  4. Loop een periode over het hout heen (het liefst in de buitenlucht)
  5. Sla er spijkers in en wacht tot deze gaan roesten
  6. Hanteer een willekeurig stuk andere gereedschap om versletenheid aan te brengen aan het hout

Nieuw! Deel deze pagina met uw vrienden.
Kies uw social media account naar keuze: