Trends met steigerhout

Wanneer u van plan bent steigerhout te kopen om er meubelen van te maken, wilt u er natuurlijk wel iets moois van maken. Het is echter zeer lastig om de mooiste en beste meubelen te spotten tussen al die goede ideeën van bedrijven en bouwmarkten. Het aanbod wordt steeds groter, net als de kwaliteitsverschillen. Maar wat valt nu het meest in de smaak bij het grootste gedeelte van de mensen?

Oud en verweerd of wit en modern?

Ten eerste is oud, verweerd gebruikt steigerhout vaak een stuk populairder dan nieuw steigerhout. Het geeft een vertrouwde uitstraling. Vaak wordt nieuw steigerhout in grijstinten geverfd, met een dekkende laag van olie om het goed te beschermen. Hoe natuurlijker het steigerhout of de meubel eruit ziet, hoe beter. Voor meubelen binnen het huis zijn strakke ontwerpen en zwarte en witte meubelen erg geliefd in Nederland. Er wordt nu ongeveer zestig procent van de steigerhouten meubelen gebruikt om binnenshuis te gebruiken. Dit is niet heel vreemd. Bijna alles valt met hout te combineren, dus het is eenvoudig een dergelijk meubel in huis te hebben. Er hoeft niet veel aangepast te worden en toch ziet binnenshuis alles goed uit.

De soorten steigerhout die u bij ons vindt:

Ontwerp zelf een meubel!

Wat ook zeer populair is tegenwoordig, is het zelf ontwerpen van meubelen. Vaak kunt u een bouwtekening ergens krijgen en vervolgens zelf wat kleine aanpassingen doen. Dan bent u verzekerd van een origineel meubel. Laat u op dit punt wel goed inlichten door een specialist, om te voorkomen dat u een stoel ontwerpt waar uw oudtante tijdens de high-tea plotseling doorheen zakt.


Deel deze pagina met uw vrienden!